Friday I'm in love

2010.05.10. 18:33 | krystian | Szólj hozzá!

 

 

I don't care if monday's blue
tuesday's grey and wednesday too
thursday I don't care about you
it's friday I'm in love
monday you can fall apart
tuesday wednesday break my heart
thursday doesn't even start
it's friday I'm in love

saturday wait
and sunday always comes too late
but friday never hesitate...

I don't care if monday's black
tuesday wednesday heart attack
thursday never looking back
it's friday I'm in love

monday you can hold your head
tuesday wednesday stay in bed
or thursday watch the walls instead
it's friday I'm in love

saturday wait
and sunday always comes too late
but friday never hesitate...

dressed up to the eyes
it's a wonderful surprise
to see your shoes and your spirits rise
throwing out your frown
and just smiling at the sound
and as sleek as a shriek
spinning round and round
always take a big bite
it's such a gorgeous sight
to see you in the middle of the night
you can never get enough
enough of this stuff
it's friday
I'm in love
 

 

Mitsuzumi Yoshiyuki szexi kreatúrái

2009.11.07. 09:43 | krystian | Szólj hozzá!

Címkék: art

Voyage To The Planet of prehistoric Women

2009.10.31. 16:45 | krystian | Szólj hozzá!

Régi filmek online.

LINK

Címkék: film sci fi prehistoric women

Up in Snow

2009.05.06. 09:51 | krystian | Szólj hozzá!

Címkék: síelés

Ismét ki akarják vágni a Nagymező utcai fákat

2009.03.21. 10:27 | krystian | Szólj hozzá!

A Védegylet sajtóközleménye szerint a Főkert felülvizsgálta a 2 évvel ezelőtti szakértői véleményt, amelynek megalkotásában ők is részt vettek, és életveszélyesnek nyílvánított 19 fát.

A konkrét ügyben nem szeretnék igazságot tenni, sőt igazából állást sem szeretnék foglalni. Viszont, a témához kapcsolódva annyit szeretnék mondani, hogy én elmegyek vasárnap (ha nem kell dolgoznom:). Nem tudom kinek van igaza, nem tudom, mennyire veszélyesek a fák, és biztos szükség van mélygarázsra is. Annyit tudok, hogy a környéken kevés a zöld terület, és egy ilyen idős fát nagyon nehéz helyettesíteni. És amíg a belvárosban mélygarázsokkal trükköznek, addig a 4-es metróhoz kapcsolódó beruházások közül a kelenföldi P+R parkoló megvalósítását húzták ki legelőször.
Ami viszont nagyon bosszant, az az, ahogyan az ügyet kezelik és kommunkiálják. Olyan érzésem van, mintha hülyének néznének, és ez túlmutat a téma helyi jellegén. Érdekes, hogy ott válnak veszélyessé a fák, ahol akadoznak a mélygarázsépítések. Lásd Hunyadi tér.

Ha a hivatalnak igaza van, akkor igaza van, de győzzenek meg róla tiszta és világos kommunikációval, és információkkal.  A civileknek meg kell hogy mutassák a döntéshozóknak, hogy nem tehetnek meg akármit felelőtlenül, és hogy a civil társadalom figyeli őket. Ezért (is) lenne fontos, hogy minél többen megjelenjünk.

Akit érdekelnek a részletek, további infók

itt: http://lmv.hu/bil 

és itt: http://www.epulettar.hu/projekt/21478.aspx

 

Címkék: civil nagyváros

Spam

2009.01.31. 12:57 | krystian | Szólj hozzá!

Ilyet kaptam a napokban:

This message promotes our products. You are receiving this message as an opt-in list member at nagy.krisztian@hotmail.com, if you would no longer like to receive promotional e-mails from us, or would like to change your opt-in preferences, please use this link: http://www.cottonput_modify.com. You will continue to receive customer services e-mails when necessary, even if you elect not to receive promotional e-mails from us.
 

Egyéb finomságok spam témában:

Címkék: spam

John John Jesse

2008.08.20. 17:45 | krystian | Szólj hozzá!

Punkzenész és képzőművész

Címkék: punk art festészet

Orwell és irodája

2008.05.30. 16:21 | krystian | Szólj hozzá!

Így néz ki egy iroda belső tere betonból:

(Michelangelo Dávidjával a háttérben)

Rachel Whiteread brit szobrásznő elsősorban a terek anyagban való megformálásval alkot, és teszi láthatóvá a láthatatlant. A képen látható műalkotás nem más mint BBC Broadcasting House épületének egyik szobája. Ebben az épületben és ebben a szobában dolgozott két évet George Orwell író. A szoba száma 101 volt... Az épület lebontás előtt a szobrásznő lehetőséget kapott, hogy kiöntse betonból a helységet, és megmentse az utókor számára a rettegett kihallgatószoba mintájául szolgáló irodát. A műalkotás jelentőségét mutatja, hogy egy ideig Michelangelo Dávidja mellett volt kiállítva a Victoria és Albert Múzeumban, Londonban.

 

 

                   

 

 

 

 

 

Mindenesetre illúzióromboló, hogy az irodalom-, és a filmtörténet egyik legrettegettebb szobájáról Orwell a volt munkahelyére asszociál. Mintha a munkatársaimmal poénkodnánk....

Címkék: london szobrászat orwell

Tricky - Overcome

2008.05.23. 21:14 | krystian | 1 komment

Fordított graffiti

2008.04.19. 16:31 | krystian | Szólj hozzá!

 

Míg a hagyományos graffiti esetében a kiszemelt felületre új réteg kerül, addig az inverz graffiti létrehozásához el kell távolítani a legfelső réteget, amelynek helye elüt az eredeti felülettől. A műfaj két legismertebb képviselője Moose (Paul Curtis, UK) és Alexandre Orion (Brazília). Mindketten úgy hoznak létre alkotásokat, hogy a kívánt területen eltávolítják az idők során lerakódott szmogot a városi környezetben megtalálható tárgyakról.

Moose elsősorban műveszeti célból alkot, de mégis néhány reklámkampányhoz  készített grafikája hozta meg neki az ismertséget. (Legalábbis az Interneten ezzel foglalkoznak többet.) Nem nehéz felismerni mekkora marketing értéke van ennek a módszernek. A városok forgalmas pontjai tele vannak piszkos felületekkel, ahova ingyen ki lehet helyezni az üzenetet. Mindezek mellett, ha jobban belegondolunk ez nem olyan hírdetés, mint egy óriásplakát, amelyet szinte észre sem veszünk, és átnézünk rajta. Ez valami szokatlan, ami megfogja az emberek tekintetét. Egyrészt maguk az üzenetek sem túl direktek, másrészt a témával kapcsolatos hozzászólásokat olvasgatva, az is látszik, hogy az emberek először nem nagyon tudják hova tenni ezt a fordított graffiti dolgot. Jópofa ötlet, vagy vandalizmus, vagy mi ez???

Smirnoff kampány:

 

Big Brother kampány:

 

 

A műfaj másik híres képviselője Alexandre Orion talán szimpatikusabb lehet az idealisták számára. Már csak azért is, mert ő nem kommersz célokra használja ezt a kifejezőeszközt, hanem a közösséggel kapcsolatos üzenetek eljuttatására, és elgondolkodtatásra. Ő elsősorban azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy létrehozott Sao Paoloban egy koponyák tucatjaiból álló grafikát egy közúti alagút falára lerakódott kosz letisztításával.

Az inverz graffiti technikával létrehozott alkotások viszonylag rövid életűek, hiszen a letisztított felületre előbb utóbb újabb koszréteg rakódik le, vagy a tulajdonos letisztítja az egész felületet. Orion éppen ezért videóra vette az egész folyamatot, ami azért fontos, mert itt elsősorban nem maga a rajz a lényeg, hanem az a fajta tanácstalanság, ami a videón látható intézkedő rendőröket is jellemzi. 

 
 
Mire hívja fel Orion videója a figyelemet? A legszembetűnően arra, hogy milyen igénytelen környezetben élünk a nagyvárosokban. Nemcsak, hogy összemocskolunk mindent, de úgy is hagyjuk. Az elgondolkodtatás, figyelemfelkeltés mellett gyakorlati haszna is volt az akciónak, ugyanis Sao Paolo városa kénytelen volt letisztítani az alagút falát.
 
 
 
Gondolom, mindenkiben felmerül a kérdés, hogy büntethető-e valaki egy felület letisztítása miatt? Ez akkor most vandalizmus? Ha az én tulajdonomban van egy épület, amelynek az oldalára az évek során koromfekete réteg rakódott le, akkor van-e joga valaki másnak megítélni, hogy az kosz-e? Mi történik abban az esetben, ha az épület tervezője számolt ezzel, sőt ezt az árnyalatot is az épület részévé tette? Vagy ha én se szeretném, hogy piszkos legyen, akkor az én kötelességem takarítani, vagy az utcán elhaladó autók tulajdonosaié? Ha az én kötelességem, hogy tisztán tartsam, akkor viszont van-e joga másnak üzenetet elhelyezni a felületen? Mi van, ha olyan üzenetet helyez el rajta, amivel én nem értek egyet? Üzenjen inkább a ház falán.
Moose egy interjúban szívesen bújik a mögé, hogy tisztításért abszurd dolog valakit elítélni. Viszont jelentős különbség van a között, hogy húzok egy csíkot a falon, vagy húzok néhány csíkot, ami összeáll egyfajta jelentéstartalommal bíró rendszerré, ami nem biztos, hogy egyezik a tulajdonos által képviselt értékekkel. 
 
 
 
 
 
Annak ellenére, hogy nem szeretem, ha valakire rákényszerítenek valamit, úgy gondolom, hogy a fordított graffiti elterjedésével csak nyer a közösség. Egyrészről, ötletes új kifejezési forma, ami esztétikailag is örömet okozhat az embereknek. Másrészről ha az önkifejezés zavaró, akkor viszont a tulajdonos kénytelen megtisztítani a felületet, és máris tisztább lett a környezetünk.
Lehet, hogy egyzer én is összeszedem a bátorságom, és kipróbálom :)
· 1 trackback

Címkék: art graffiti gerilla marketing nagyváros

Swing wing

2008.04.11. 18:12 | krystian | Szólj hozzá!

 Gondolom mindenki volt már szemtanúja/részvevője a klasszikus szituációnak, amelyben a gyerek hisztizik, hogy fel akar ülni az előre-hátra rángatózó Donald kacsára, vagy kisautóra stb, majd miután elérte célját, bambán és tanácstalanul ül, és magának is kénytelen bevallani, hogy ez tök unalmas. Na ezt a jelenséget használja ki nagyon szívesen sok cég, hiszen tudja, hogy a gyerekekben a legkönnyebb vágyat teremteni bármilyen hülyeségre. Az alábbi videó a világ egyik legértelmetlenebb játékának a reklámja. A játék nem más, mint a SWING WING, ami tartós headbangelés hatására pörget egy szalagot a gyerek feje körül. A játék nem aratott nagy sikert a Wikipedian leírtak szerint a gyakori nyaksérülések miatt. De nem is a játék a lényeg.

Több dolog miatt posztoltam ezt a videót:

Egyrészt, ha belegondolunk, hogy az 50-es évek gyerekei ilyen reklámokon, és játékokon nőttek fel, akkor egyből magyarázatot kapunk a kemény rock, heavy metal és a punk műfajok előretörésére. Szegény gyerekek, akiktől megvonták SWING WING-et, rátaláltak a koncertekre, mint headbang hiányuk pótlásának lehetőségére.

Másrészt a reklám maga egy gyöngyszem, szinte művészet. Nem akarok írni róla, mert a film önmagáért beszél, és különben sem nagyon találok szavakat. Felhívom azért a figyelmet 0:15-nél a fiú mozgására, 0:40-nél a hajós jelenet kompozíciójára, valamit 0:55-nél a négy srácra a háztetőn. És a zene...

Mindezek mellett a reklám nagyszerű alapanyag feldolgozásra:

Van metálosban is: LINK

És a techno változat: LINK

 

Címkék: reklám headbang swing wing