Orwell és irodája

2008.05.30. 16:21 | krystian | Szólj hozzá!

Így néz ki egy iroda belső tere betonból:

(Michelangelo Dávidjával a háttérben)

Rachel Whiteread brit szobrásznő elsősorban a terek anyagban való megformálásval alkot, és teszi láthatóvá a láthatatlant. A képen látható műalkotás nem más mint BBC Broadcasting House épületének egyik szobája. Ebben az épületben és ebben a szobában dolgozott két évet George Orwell író. A szoba száma 101 volt... Az épület lebontás előtt a szobrásznő lehetőséget kapott, hogy kiöntse betonból a helységet, és megmentse az utókor számára a rettegett kihallgatószoba mintájául szolgáló irodát. A műalkotás jelentőségét mutatja, hogy egy ideig Michelangelo Dávidja mellett volt kiállítva a Victoria és Albert Múzeumban, Londonban.

 

 

                   

 

 

 

 

 

Mindenesetre illúzióromboló, hogy az irodalom-, és a filmtörténet egyik legrettegettebb szobájáról Orwell a volt munkahelyére asszociál. Mintha a munkatársaimmal poénkodnánk....

Címkék: london szobrászat orwell

A bejegyzés trackback címe:

https://detektorok.blog.hu/api/trackback/id/tr24495245

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása