Ismét ki akarják vágni a Nagymező utcai fákat

2009.03.21. 10:27 | krystian | Szólj hozzá!

A Védegylet sajtóközleménye szerint a Főkert felülvizsgálta a 2 évvel ezelőtti szakértői véleményt, amelynek megalkotásában ők is részt vettek, és életveszélyesnek nyílvánított 19 fát.

A konkrét ügyben nem szeretnék igazságot tenni, sőt igazából állást sem szeretnék foglalni. Viszont, a témához kapcsolódva annyit szeretnék mondani, hogy én elmegyek vasárnap (ha nem kell dolgoznom:). Nem tudom kinek van igaza, nem tudom, mennyire veszélyesek a fák, és biztos szükség van mélygarázsra is. Annyit tudok, hogy a környéken kevés a zöld terület, és egy ilyen idős fát nagyon nehéz helyettesíteni. És amíg a belvárosban mélygarázsokkal trükköznek, addig a 4-es metróhoz kapcsolódó beruházások közül a kelenföldi P+R parkoló megvalósítását húzták ki legelőször.
Ami viszont nagyon bosszant, az az, ahogyan az ügyet kezelik és kommunkiálják. Olyan érzésem van, mintha hülyének néznének, és ez túlmutat a téma helyi jellegén. Érdekes, hogy ott válnak veszélyessé a fák, ahol akadoznak a mélygarázsépítések. Lásd Hunyadi tér.

Ha a hivatalnak igaza van, akkor igaza van, de győzzenek meg róla tiszta és világos kommunikációval, és információkkal.  A civileknek meg kell hogy mutassák a döntéshozóknak, hogy nem tehetnek meg akármit felelőtlenül, és hogy a civil társadalom figyeli őket. Ezért (is) lenne fontos, hogy minél többen megjelenjünk.

Akit érdekelnek a részletek, további infók

itt: http://lmv.hu/bil 

és itt: http://www.epulettar.hu/projekt/21478.aspx

 

Címkék: civil nagyváros

A bejegyzés trackback címe:

https://detektorok.blog.hu/api/trackback/id/tr621015784

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása