Swing wing

2008.04.11. 18:12 | krystian | Szólj hozzá!

 Gondolom mindenki volt már szemtanúja/részvevője a klasszikus szituációnak, amelyben a gyerek hisztizik, hogy fel akar ülni az előre-hátra rángatózó Donald kacsára, vagy kisautóra stb, majd miután elérte célját, bambán és tanácstalanul ül, és magának is kénytelen bevallani, hogy ez tök unalmas. Na ezt a jelenséget használja ki nagyon szívesen sok cég, hiszen tudja, hogy a gyerekekben a legkönnyebb vágyat teremteni bármilyen hülyeségre. Az alábbi videó a világ egyik legértelmetlenebb játékának a reklámja. A játék nem más, mint a SWING WING, ami tartós headbangelés hatására pörget egy szalagot a gyerek feje körül. A játék nem aratott nagy sikert a Wikipedian leírtak szerint a gyakori nyaksérülések miatt. De nem is a játék a lényeg.

Több dolog miatt posztoltam ezt a videót:

Egyrészt, ha belegondolunk, hogy az 50-es évek gyerekei ilyen reklámokon, és játékokon nőttek fel, akkor egyből magyarázatot kapunk a kemény rock, heavy metal és a punk műfajok előretörésére. Szegény gyerekek, akiktől megvonták SWING WING-et, rátaláltak a koncertekre, mint headbang hiányuk pótlásának lehetőségére.

Másrészt a reklám maga egy gyöngyszem, szinte művészet. Nem akarok írni róla, mert a film önmagáért beszél, és különben sem nagyon találok szavakat. Felhívom azért a figyelmet 0:15-nél a fiú mozgására, 0:40-nél a hajós jelenet kompozíciójára, valamit 0:55-nél a négy srácra a háztetőn. És a zene...

Mindezek mellett a reklám nagyszerű alapanyag feldolgozásra:

Van metálosban is: LINK

És a techno változat: LINK

 

Címkék: reklám headbang swing wing

A bejegyzés trackback címe:

https://detektorok.blog.hu/api/trackback/id/tr47421587

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása